keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Fahrradfahren ist notwendig - musiikkivideo

M. A. Nummisen sanat suoraan tietokirjoista -musiikin jatkumoon sopii mainiosti Fahrradfahren ist notwendig. Kappaleen sanat on poimittu Eric Sandströmin kirjasta Att cykla är nödvändigt. Numminen on saksantanut tekstin ilmeisesti saksalaisfanit mielessään. Numminen toki esittää kappaletta myös ruotsiksi.

Talvisessa Merihaassa ja Sörnäisten rantatiellä kuvatussa videossa ei pyöräilyn terveellisyyttä ylistävä M. A. tietenkään polje polkupyörää itse, vaan työn tekee Merihaassa asuva ikoninen näyttelijä Anneli Sauli.

M. A. Nummisen laiskottelua polkupyörän tarakalla kuvaavan videon on ohjannut Sökö Kaukoranta. Musiikin on säveltänyt Mauri Antero itse ja sovituksen on tehnyt Pedro Hietanen.

Ensiesityksen musiikkivideo sai Ylen Uudessa Kinossa 25.5.2000.





Videosta löytyy kevyt viittaus Bob Dylanin Subterranean Homesick Blues -biisistä tehtyyn lyhytelokuvaan, jota esitettiin alunperin D. A. Pennebakerin Dylanin englanninkiertueesta (1965) kertovan Don't Look Back -elokuvan alussa. Myöhempiä musiikkivideoita ennakoivan pätkän lunttilappu-teemasta tuli lukuisten videoiden ja elokuvien perustemppu.

Ja onhan näitä lunttilappupätkiä tehty tietysti Merihaassakin…

Suuret kiitokset Fahrradfahren ist notwendig -videovinkistä Mahtavalle Merihaalle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti