maanantai 28. tammikuuta 2013

B-Boys & Fly Girls friistailaavat Merihaassa - musiikkivideo

Bomfunk MC's -bändin ensimmäiseltä levyltä In Stereo (1999) lohkaistu sinkkubiisi Freestyler löi läpi myös maailmalla. Freestyler nousi listojen kärkeen kymmenessä maassa ja oli vuoden myydyin sinkku Euroopassa. Samana vuonna myös Daruden Sandstorm myi kuin häkä maailmalla. Suomalainen elektoroninen pop-musiikki (paremman termin puutteessa) tuntui wörkkivän kuin Nokia konsanaan. Tuottaja Jaakko Salovaara yhdisti molempia menestyksiä.

Freestyle-jortsut Merihaassa.
Ei kansainvälistä hittiä ilman Merihakaa. Freestyler videossa tanssittiin Merihaan maisemissa. Ainakin Haapaniemenkatu 7-9 rullaportaat*) ovat kuvissa ja videon naistanssijat tanssivat rullaportaiden yläpäässä oranssien ikkunapokien edessä. Videolla metroasemalla kuvatuista rullaportaista noustaan sujuvasti Merihaan kannelle. Mikä olisi toki mukavaa oikeassakin elämässä.


Merihaka vilahtelee myös Bomfunkin B-Boys & Fly Girls -biisin videolla.

Autoilua Merihaassa.
Mikään ei ole urbaanimpi autosrada kuin Haapaniemenkatu Merihaan kannen alla.




*) Merihaan rullaportaita on käytetty myös toimittaja-taiteilija O. Sulopuiston videotaiteen uusia suuntia luotaavissa Youtube- ja Vimeo-teoksissa Helmin kolmannen asteen yhteys ja Liukuportaat, Merihaka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti